Peltoukontatar

Persicaria lapathifolia ssp. pallida

  peltoukontatar-persicaria-lapathifolia-ssp-pallida

Päivämäärä:
10.7.2010

Löytöpaikka:
Hietasaari, Oulu

Kasvupaikka:
Rehevä peltomaa

Lisätietoja:
Ukontattaren toinen alalaji, rantaukontatar (Persicaria lapathifolia ssp. lapathifolia) on tavattu Oulusta vain kerran Nallikarista. Rantaukontattaren nivelet ovat vahvasti paksuuntuneet, kun peltoukontattarella ne ovat joskus hieman turvonneet. Rantaukontatar on myös punasävyisempi.

Jälkimmäinen kuva otettu Mynämäen Saaressa 21.9.2014. Tällä alueella voi kasvaa myös harvinaisempa hanhentatarta (Persicaria maculosa), jonka erottaa luotettavimmin ukontattaresta pitkäkarvaisten korvaketuppiensa avulla: ukontattaren korvaketupet ovat lyhytkarvaiset. Hanhentattarella on myös yleensä punertavat kukat.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s