Lehtosinilatva

Polemonium caeruleum

  

Päivämäärä:
12.7.2012

Löytöpaikka:
Oulu, Raksila.

Kasvupaikka:
Vadelmaa ja nokkosta kasvava kostea ojanvierus.

Lisätietoja:
Oulussa lehtosinilatva on viljelyjäänne ja puutarhakarkulainen; etelämmässä Suomessa se kasvaa alkuperäisenä lehtokasvina. Kukinto voi olla sininen tai valkoinen. Se on yksi vanhimpia kukkapenkkiin siirrettyjä luonnonkasveja.

Lapissa kasvaa myös kellosinilatvaa (Polemonium acutiflorum), jonka kukinto on lehtosinilatvan kukintoa harsumpi, alalehdissä on 6-8 lehdykkäparia, kun lehtosinilatvalla 8-12; kellosinilatvan lehdykät eivät kosketa toisiaan, kun taas lehtosinilatvalla ne voivat mennä limittäin; kellosinilatvan teriön reuna on tiheäkarvainen, lehtosinilatvalla miltei kalju; kellosinilatvan teriön liuskat ovat suipot, lehtosinilatvalla pyöreähköt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s