Lännensuolasänkiö

Odontites litoralis ssp. litoralis

  

Päivämäärä:
17.7.2012

Löytöpaikka:
Pyhämaa, Lyökki.

Kasvupaikka:
Kostea merenrantaniitty.

Lisätietoja:
Suolasänkiöllä on kaksi alalajia, lännensuolasänkiön lisäksi Suomenlahdella kasvava suomensuolasänkiö (Odontites litoralis ssp. fennicus), joka on kookkaampi ja runsashaaraisempi, yleisilmeeltään vaaleampi. Sen kukat ovat vaaleanpunaiset, kun ne ovat lännensuolasänkiöllä tummanpunaiset.

Suolasänkiön lisäksi Etelä-Suomessa kasvaa punasänkiötä (Odontites vulgaris), joka on kookkaampi, 15-50 cm, kun suolasänkiö on kooltaan 5-20 cm. Punasänkiön emin vartalo tulee teriöstä ulos, suolasänkiöllä jää teriön sisään. Lehdet ovat nivelväliä pidemmät, kun suolasänkiöllä lyhyemmät. Suolasänkiö tavallisesti haaraton, punasänkiöllä haaroja jopa kahdeksan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s