Rantavihvilä

Juncus alpinoarticulatus

    

Päivämäärä:
12.8.2012

Löytöpaikka:
Oulu, Sanginjoki.

Kasvupaikka:
Savipohjainen oja.

Lisätietoja:
Rantavihvilällä on kolme Oulussa kasvavaa alalajia, joista hoikkarantavihvilä (Juncus alpinoarticulatus ssp. rariflorus) on yleisin. Muita ovat tummarantavihvilä (Juncus alpinoarticulatus ssp. alpinoarticulatus) ja idänrantavihvilä (Juncus alpinoarticulatus ssp. fischerianus).

Hoikkarantavihvilällä kukinto on hento, ja siinä on sykeröitä 5-25, tummarantavihvilällä kukinto on leveä ja pystyhaarainen ja sykeröitä on 25-50. Idänrantavihvilän kukinto on siirrottavahaarainen ja sykeröt ovat leveitä. Alalajeilla on myös välimuotoja.

Kuvassa olevasta kasvista alalajia ei kuitenkaan pystynyt määrittämään. Sykeröiden määrän ja jäykkyyden perusteella alalaji vaikuttaa tummarantavihvilältä. Idänrantavihvilä kuvan rantavihvilä ei kuitenkaan ole.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s