Korpimaariankämmekkä

Dactylorhiza maculata ssp. maculata

korpimaariankämmekkä-dactyloriza-maculata-maculata7  korpimaariankämmekkä-dactyloriza-maculata-maculata6  korpimaariankämmekkä-dactyloriza-maculata-maculata8  korpimaariankämmekkä-dactyloriza-maculata-maculata9  korpimaariankämmekkä-dactyloriza-maculata-maculata10  korpimaariankämmekkä-dactylorhiza-maculata-ssp-maculata  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  korpimaariankämmekkä-dactylorhiza-maculata-ssp-maculata2  korpimaariankämmekkä-dactylorhiza-maculata-ssp-maculata3

Päivämäärä:
17.6.2013

Löytöpaikka:
Inari, Sovintovaara.

Kasvupaikka:
Kuivahko tienpiennar.

Lisätietoja:
Maariankämmekällä on kolme alalajia, joista nimialalaji korpimaariankämmekkä on ainoa, joka kasvaa Suomessa. Muut ovat Islanninmaariankämmekkä (Dactylorhiza maculata ssp. islandica) ja kalkkimaariankämmekkä (Dactylorhiza maculata ssp. fuchsii), jota kasvaa harvinaisena Ruotsissa ja Norjassa. Sen tyvilehdet ovat pyöreäkärkiset ja huuli kolmiliuskainen, kun korpimaariankämmekällä tyvilehdet ovat suipot ja huulen keskiliuska on pieni.

Viisi ensimmäistä kuvaa otettu 10.7.2020 Luodossa, Pietarsaaressa.

Kuudes ja kaksi viimeistä kuvaa otettu 4.7.2018 Hossassa, Suomussalmella.

One thought on “Korpimaariankämmekkä

  1. Fuchsii kasvaa Suomessakin. On mm. luokiteltu uhanalaisluokkaan NT.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s