Peltoukonnauris

Erysimum cheiranthoides

peltoukonnauris-erysimum-cheiranthoides  peltoukonnauris-erysimum-cheiranthoides2  peltoukonnauris-erysimum-cheiranthoides3

Päivämäärä:
21.9.2014

Löytöpaikka:
Mynämäki, Saari.

Kasvupaikka:
Viljelemätön pelto

Lisätietoja:
Peltoukonnauriista tavataan Suomessa kaksi alalajia, eli yksivuotinen rikkaukonnauris (Erysimum cheiranthoides ssp. cheiranthoides)  ja kaksivuotinen nurmiukonnauris (Erysimum cheiranthoides ssp. altum), joka on rikkaukonnaurista kookkaampi, karvaisempi ja varhaisempi kukkija.

Kukkivan nurmiukonnauriin tyveltä löytää helposti jäänteet edellisvuotisesta lehtiruusukkeesta. Se on levinneisyydeltään rikkaukonnaurista pohjoisempi. Kuvassa olevan peltoukonnauriin alalajia ei ole mahdollista määrittää.

Suomessa alkuperäisenä kasvavan rantaukonnauriin (Erysimum strictum) hedelmäperät ovat selvästi pystympiä ja lyhyempiä kuin peltoukonnauriilla. Myös lehdet ovat selvemmin hammaslaitaiset. Rantaukonnaurista tavataan usein täysin luonnontilaisilla paikoilla, peltoukonnauris on yleinen vain ihmisen seuralaisena. Sen kukat ovat myös suuremmat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s