Isoulpukka

Nuphar lutea

isoulpukka-nuphar-lutea2  isoulpukka-nuphar-lutea3  isoulpukka-nuphar-lutea

Päivämäärä:
11.7.2018

Löytöpaikka:
Papinjärvi, Oulunsalo.

Kasvupaikka:
Hiekkapohjainen järvi

Lisätietoja:

Konnanulpukan (Numphar pumila) ja isoulpukan erottaa siitä, että isoulpukan luottilevy on pyöreä ja konnanulpukan tähtimäinen. Luottien määrä on konnanulpukalla 8-11 kun taas isoulpukalla niiden määrä on 15-20. Konnanulpukan verholehtien ulkopinta on vihreä, isoulpukalla keltainen. Isoulpukan kukka on 4-6 cm leveä, konnanulpukalla 1,5-3 cm. Konnanulpukan lehtilapa on alta karvainen, isoulpukalla kalju.

Pohjois-Suomessa kasvaa myös pohjanulpukkaa (Numphar lutea x pumila), joka on isolumpeen ja konnanlumpeen risteymä. Pohjanulpukan luottien määrä on 11-15, ja sen luottilevy on pyöreäreunaisempi kuin konnanulpukalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s