Mustakonnanmarja

Actaea spicata

mustakonnanmarja-actaea-spicata  mustakonnanmarja-actaea-spicata2  mustakonnanmarja-actaea-spicata3  mustakonnanmarja-actaea-spicata4  mustakonnanmarja-actaea-spicata5  mustakonnanmarja-actaea-spicata6

Päivämäärä:
18.6.2019

Löytöpaikka:
Hämeenlinna.

Kasvupaikka:
Rehevä lehtomainen lehtimetsä.

Lisätietoja:
Koko kasvi on myrkyllinen. Pohjoisessa kasvaa punakonnanmarja (Actaea erythrocarpa), jonka marjat ovat nimensä mukaan punaiset. Mustakonnanmarjan lehdet ovat 2-3 kertaa parilehdykkäiset, punakonnanmarjan 4-5 kertaa. Punakonnanmarja on matalampi kuin mustakonnanmarja, ja sen kukka on tuoksuton toisin kuin mustakonnanmarjalla. Punakonnanmarjan kärkilehdykän keskiliuska on selvästi sivuliuskoja pitempi, mustakonnanmarjalla keskiliuska on vain hiukan sivuliuskoja pidempi.

Kaksi viimeistä kuvaa otettu 19.7.2019 Lohjalla, Paavolan luontopolulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s