Kellosinilatva

Polemonium acutiflorum

kellosinilatva-polemonium-acutiflorum5  kellosinilatva-polemonium-acutiflorum2  kellosinilatva-polemonium-acutiflorum6  kellosinilatva-polemonium-acutiflorum  kellosinilatva-polemonium-acutiflorum3  kellosinilatva-polemonium-acutiflorum4

Päivämäärä:
30.6.2019

Löytöpaikka:
Ivalon-Matti, Inari.

Kasvupaikka:
Joen ranta, kostea pajukko.

Lisätietoja:
Lehtosinilatva (Polemonium caeruleum) on Pohjois-Suomessa viljelyjäänne ja puutarhakarkulainen; etelämmässä Suomessa se kasvaa alkuperäisenä lehtokasvina. Lehtosinilatvaa kasvaa luonnonvaraisena Pohjois-Norjassa.

Lehtosinilatvan kukinto voi olla sininen tai valkoinen, kellosinilatvalla sininen. Kellosinilatvan kukinto on lehtosinilatvan kukintoa harsumpi. Alalehdissä on 6-8 lehdykkäparia, kun lehtosinilatvalla 8-12; kellosinilatvan lehdykät eivät kosketa toisiaan, kun taas lehtosinilatvalla ne voivat mennä limittäin; kellosinilatvan teriön reuna on tiheäkarvainen, lehtosinilatvalla miltei kalju; teriön liuskat ovat kellosinilatvalla suipot, lehtosinilatvalla pyöreähköt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s