Rohtokoruputki

Tordylium officinale

koruputki-tordylium-officinale  koruputki-tordylium-officinale7  koruputki-tordylium-officinale2  koruputki-tordylium-officinale3  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivämäärä:
29.4.2019

Löytöpaikka:
Marjan-kukkula, Split, Kroatia.

Kasvupaikka:
Kuiva tienpiennar.

Lisätietoja:
Tordylium officinalella ei ole suomalaista nimeä, olen suomentanut sen rohtokoruputkeksi tieteellistä nimeä mukaillen. Tordylium-sukuun kuuluvista kasveista vain kahdella on suomenkieliset nimet, rosokoruputki (Tordylium apulium) ja kauluskoruputki (Tordylium maximum). 

Näistä kauluskoruputken kukintosarjojen uloimpien sarjojen kukkien uloimmat terälehdet eivät ole muita suuremmat, kuten rosokoruputkella ja rohtokoruputkella.

Rosokoruputken kukinto on harsumpi kuin rohtokoruputken, ja uloimpien sarjojen kukkien uloimmat, suuret terälehdet ovat syvään jaokkeiset, lähes sydämenmuotoiset, kun taas rohtokoruputkella uloimmat terälehdet ovat kaksittaiset, pisaranmuotoiset.

Rosokoruputken lehtien kärkilehdykkä on pyöreä, piparkakkumainen, kun taas rohtokoruputkella lehti on kolmiomainen ja nyhälaitainen. Pikkusarjojen suojuslehdet ovat lyhyemmät kuin rohtokoruputkella.

Kolme viimeistä kuvaa otettu 14.5.2014 Beratissa, Albaniassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s